Nepostradatelný průvodce při nákupu zimních pneumatik

letních pneumatiky

Přemýšlíte o nákupu letních pneumatik pro vaše vozidlo? Pokud ano, můžete si být jisti, že se chystáte udělat správnou věc, protože letní pneumatiky jsou navrženy tak, aby vám poskytly nejlepší trakci na suchých letních silnicích. Pokud bydlíte v oblasti, kde není zimní počasí, můžete používat letní pneumatiky celý rok. I když jsou velká vedra nebo začne silně pršet, letní pneumatiky vám budou stále schopné poskytnout dokonalou přilnavost k vozovce.

Teď, když už víte, proč jsou letní pneumatiky skvělé v letním období, potřebujete ještě vědět, jak vybrat ty nejlepší letní pneumatiky. Zaprvé, musíte zkontrolovat velikost vašich současných pneumatik, díky tomu budete vědět jakou velikost zakoupit pro vaše vozidlo. Velikost pneumatik naleznete na jejich straně v tomto formátu: P265/70R16. Tuto informaci lze také nalézt na dveřním rámu vašeho vozidla nebo v uživatelském manuálu.

Další věc, kterou byste si měli rozmyslet, když sháníte nové pneumatiky je, jak staré chcete vlastně koupit. Jestli chcete nové nebo použité, jejich věk je totiž důležitý. Pneumatiky se časem přirozeně zhoršují, a k jejich zničení může dojít rychleji, pokud pocházíte z míst, kde je horké podnebí. Datum, kdy byla pneumatika vyrobena je vyobrazeno pomocí čtyř čísel a za nimi následuje řada písmen, které začínají tečkou. Čísla, která reprezentují datum, začínají číslem týdnu a poté následuje rok výroby. Například, číslo 5008 znamená, že pneumatika byla vyrobena v 50-tém týdnu roku 2008.

Hlavně nekupujte letních pneumatiky, které nemají záruku, v případě, že by se s nimi něco stalo. Ale než koupíte pneumatiky se zárukou je důležité si přečíst všechny podmínky, protože byste například nemuseli dostat novou pneumatiku v případě, že by šlo o opotřebení. Také budete muset dokázat, že jste se o pneumatiky správně starali, že jste je měli správně nahuštěny, vyrovnány a seřízeny.

Klikněte zde pro více tipů, jak koupit ty nejlepší letní pneumatiky, https://www.nokiantyres.cz/ už dnes. 

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Které pneumatiky můžete použít během zimní sezóny

Nezdržujte nákup nových pneumatik

Jaké Možnosti Pneumatik Máte Pro Své SUV?