Jak používat zimní pneumatiky


Pokud plánujete koupit vůz, existují různé typy pneumatik, které byste měli vzít v potaz. Jedná se o zimní, celoroční a letní pneumatiky. V tomto článku se zaměříme na zimní pneumatiky. Jsou vyrobené z měkčí směsi pryže, takže jsou dostatečně pružné, aby poskytly dobrou přilnavost i při jízdě v teplotách nižších než 7 °C. Nicméně jakmile teploty stoupá přes7 °C, zimní pneumatiky ztrácejí na své efektivitě, protože nemohou poskytnout dostatečnou přilnavost.

Bez ohledu na typ vozidla, které řídíte, s ním mohou být zimní pneumatiky v dobrém souladu. Pokud pravidelně při cestě do práce čelíte v zimě kluzkým vozovkám, mohou být tyto pneumatiky velice rozumnou investicí. Mohou zachránit lidský život bez ohledu na počasí. Dokonce i policie může namontovat zimní pneumatiky na svá rychlá vozidla a zaručit si tak bezstarostnou jízdu na zledovatělých silnicích. Jejich brzdná dráha na zasněženém a zledovatělém povrchu je v porovnání se všemi celoročními variantami velice dobrá. 

Pokud jste ještě nikdy nemontovali zimní pneumatiky, můžete se ptát, jak tak učinit. Je to jednoduchý, bezproblémový proces. Pokud jste již někdy v minulosti měnili standardní pneumatiku, v podstatě to samé vás čeká se zimní pneumatikou. Buď můžete použít stejné ráfky, které máte na svých letních pneumatikách, nebo si můžete pro zimní pneumatiky pořídit nové ráfky. Koupit si ráfky přímo pro zimní pneumatiky je praktické, protože pak jen stačí vyměnit celá kola. 

Nejlepší, co můžete udělat při montáži zimních pneumatik, je přezout všechny čtyři pneumatiky najednou. Mít na vozidle dvě letní a dvě zimní pneumatiky není dobrý nápad. Pokud máte na autě tuto kombinaci pneumatik, jejich různé vlastnosti a různá přilnavost na zasněženém a zledovatělém povrchu ovlivní negativně ovladatelnost vozidla. Ujistěte se rovněž, že vaše pneumatiky pocházejí od renomovaného prodejce.

Vzhledem k tomu, že zimní pneumatiky budete potřebovat pouze v zimě, je třeba vědět, jak je správně skladovat. Jakmile skončí zimní sezóna, je třeba je dát do speciálních pytlů, abyste je ochránili před UV zářením. Ujistěte se, že se skladované pneumatiky nedotýkají země. Umístěte je na dřevěnou paletu nebo polici. To samé platí pro letní pneumatiky skladované během zimy. Jen tak si zajistíte, že zůstanou v dobrém stavu, když je budete později potřebovat. 


Pro více tipů ohledně užívání zimních pneumatik klikněte zde. Navštivte nokiantyres.cz ještě dnes.

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Které pneumatiky můžete použít během zimní sezóny

Nezdržujte nákup nových pneumatik

Jaké Možnosti Pneumatik Máte Pro Své SUV?