Přehled letních pneumatik


Při nákupu nejlepších letních pneumatik pro vaše vozidlo vás může napadnout mnoho otázek. Například vás může zajímat, zda budou tyto pneumatiky dobře fungovat v dešti. Letní pneumatiky překvapivě fungují na mokré vozovce lépe než jejich celoroční varianta. Mají mnoho výhod, když jsou používány v teplejším počasí, ve srovnání s ostatními typy pneumatik dostupných na trhu. Vyznačují se lepší ovladatelností a zvládnou letní vedra, aniž by vás zradily.

Letní pneumatiky, také známé jako výkonné pneumatiky, jsou navrženy tak, aby poskytly vynikající trakci na mokré i suché vozovce. Pokud pocházíte z místa, kde nebývá pravá zima, můžete je používat po celý rok bez nutnosti výměny v určitý čas. Jsou optimalizovány pro lepší přilnavost bez ohledu na to, zda je na silnici mírně vlhko, nesnesitelné vedro nebo silný déšť. Běhoun je vyroben ze směsy gumy a plniva s lepivými přísadami, které zajišťují dobrou přilnavost ve vlhkých podmínkách. Tato směs použitá pro běhoun také zajišťuje, že jsou pneumatiky dostatečně tuhé, aby vydržely na silnici a zachovaly si tvar při vysokých teplotách.

Pokud se na letní pneumatiky podíváte pozorně, všimnete si, že jejich vzorek má menší a rovnější drážky ve srovnání s tím, co byste viděli na celoročních pneumatikách. Také obsahují pevná nepřerušovaná žebra, aby mohla být guma při jízdě vice v kontaktu se silnicí. Výsledkem je vyšší stabilita při brždění, akceleraci nebo zatáčení. Dokonce i při dešti, kdy jsou silnice mokré, budete moci řídit, zrychlovat a zastavit své auto bez jakéhokoliv problému.

Protože letní pneumatiky mají jednosměrný a asymetrický vzorek dezénu, jsou možnosti jejich rotace omezeny. Přední pneumatiky se mohou otáčet pouze na opačnou stranu místo výměny pro zajištění rovnoměrného opotřebení. Další věcí, ktou byste měli vědět o letních pneumatikách, je fakt, že nejsou navrženy pro zimní trakci. Jakmile teploty klesnou, pneumatiky ztuhnou. To je nebezpečné při řízení na zledovatělé nebo zasněžené silnici. Když začne zima, musíte přezout na zimní pneumatiky, pokud na svém autě máte letní.

Pro vice informací o letních pneumatikách se podívejte na mé stránky https://www.nokiantyres.cz/

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Které pneumatiky můžete použít během zimní sezóny

Nezdržujte nákup nových pneumatik

Jaké Možnosti Pneumatik Máte Pro Své SUV?