Důležité Vlastnosti Zimních Pneumatik

zimní pneumatiky

Pokud na vaše vozidlo v zimně nenazujete správné pneumatiky, tak řízení nemusí být bezpečné ani zábavné. Bez zimních pneumatik můžete vaše auto zaparkovat v garáži a počkat do doby, než se zase oteplí. Bývaly časy, kdy lidé museli na své pneumatiky namontovat sněžné řetězy, aby mohli na sněhu a ledu jezdit. Dnes už to ale není nutné, protože byly vyvinuty zimní pneumatiky, které mají na sněhu i na ledu dobrý výkon. Pokud vás nebaví neustále montovat sněžné řetězy na vaše auto, můžete si zakoupit set zimních pneumatik, které během zimy můžete používat.

Co přesně dělá ze zimních pneumatik tu nejlepší volbu pro ty z vás, kteří pochází z místa kde jsou mrazivé zimy? První věci je speciální vzorek dezénů, který jim umožňuje kontakt s vozovkou, když řídíte na sněhu, ledu či břečce. Vzorek také pomáhá nabalovat sníh, což zvyšuje trakci. I když se vám to možná nezdá, tak když je sníh na silnici i v pneumatikách je to výhodou.

Další vlastností, díky které jsou zimní pneumatiky ideální pro chladné počasí jsou drážky, lépe řečeno, jsou to drobné zářezy, které jsou na dezénu. Fungují jako zubaté hrany, které zlepšují ovladatelnost na sněhem pokrytých silnicích a zajišťují, že pneumatiky drží správně na místě. Drážky, které se na moderní zimní pneumatice nacházejí jsou umístěny cikcak, to umožňuje lepší přilnavost dezénu na vozovce.

Hroty jsou další povšimnutelnou částí, která činí zimní pneumatiky ideálními pro mrazivé počasí.  Výhoda hrotů je evidentní v místech, kde je silnice v zimě pokrytá ledem. Zaryjí se do ledu a poskytnou lepší trakci, a vy budete mít lepší kontrolu nad vaším vozidlem.


Jděte sem pro více informací o vlastnostech zimních pneumatik, navštivte www.nokiantyres.cz hned teď.

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Které pneumatiky můžete použít během zimní sezóny

Nezdržujte nákup nových pneumatik

Jaké Možnosti Pneumatik Máte Pro Své SUV?