Důvody, proč vám pneumatiky neposkytují očekávanou přilnavost


pneumatiky

Tam může být několik důvodů, proč se nedostanete přilnavost, kterou očekáváte od pneumatik. Některé jsou zřejmé a některé jsou méně zřejmé. Některé z nich jsou zřejmé, že máte špatné pneumatiky. Buď byla kvalita pneumatik špatná, nebo jsou pneumatiky již opotřebované. Pokud je hloubka vzorku nižší než 4 mm, ruší se rukojeť a je třeba zakoupit nové pneumatiky.

To může být způsobeno tím, že tlak v pneumatikách je špatný a máte buď nad nahuštěné pneumatiky nebo podhuštěné pneumatiky. To může způsobit, že vozidlo bude jednat způsobem, na který nejste zvyklí. Podhuštěné pneumatiky také spotřebují více paliva a rychleji se opotřebovávají. Nadměrně nahuštěné pneumatiky mají tendenci mít vyšší opotřebení pneumatik ve středu pneumatiky a zmenšenou kontaktní plochu a nižší přilnavost. Nafouknutí pneumatik na tlak v pneumatikách, který je uveden v návodu k obsluze, je snadný úkol.

Tlumiče vašeho vozu by zde také mohly hrát roli. Špatné tlumiče nejsou schopny pevně přitlačit pneumatiku k vozovce a vytvořit tak dostatečnou trakci. Auta se špatnými tlumiči mají tendenci mít delší brzdnou dráhu. To by mělo být také zkontrolováno, aby se zjistilo, zda by to mohlo být příčinou. Tlumiče nárazu se časem opotřebovávají, takže tento problém mohou snadno způsobit. Máte 4 tlumiče na vozidle, každý umístěný nad pneumatikami. Na čerpací stanici není ani drahé ani časově náročné.

Pak by mohlo být jen to, že máte za daných okolností špatné pneumatiky. Rozpočet pneumatik může být dobrý na suché silnici, ale špatný na mokré silnici. Běh pneumatiky má velký vliv na trakci, kterou má pneumatika. Zkontrolujte, zda máte správné vysoce kvalitní pneumatiky za podmínek, které převažují. Pokud jedete v zimě v zimních podmínkách, pak potřebujete správné zimní pneumatiky, které byly schváleny pro zimní jízdu. Pneumatika, která byla schválena pro zimní jízdu, bude mít na bočnici pneumatiky symbol 3PMSF.

Myslím, že pokud projedete tímto seznamem, najdete důvod pro omezenou přilnavost pneumatik. Pokud ne, pak jděte do servisního střediska a požádejte je, aby vám pomohli.

Pro více informací o pneumatikách navštivte: nokiantyres.cz


Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Které pneumatiky můžete použít během zimní sezóny

Nezdržujte nákup nových pneumatik

Jaké Možnosti Pneumatik Máte Pro Své SUV?