Nezdržujte nákup nových pneumatik


letni pneumatiky

Pneumatiky by měly být vždy udržovány v dobrém stavu a řádně udržovány. Pneumatiky by se také měly vyměňovat, jakmile se opotřebují, a celá souprava by se měla vyměnit současně, aby se zajistilo, že budete mít stejnou přilnavost po celém vozidle. Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je otáčet pneumatiky, aby se vyrovnaly případné rozdíly, ke kterým může často dojít mezi přední a zadní pneumatikou. Pokud změníte mezi letní pneumatiky a zimni pneumatiky, bude to obvykle vhodná doba pro otáčení pneumatik.

Čas na výměnu pneumatiky za nové často vychází z jejich opotřebení, které je definováno jako při dosažení hloubky vzorku 4 mm. Když klesnete pod 4 mm, ztratíte mnoho klíčových vlastností pneumatik. Vaše přilnavost se sníží, vaše brzdná dráha se prodlouží a je pravděpodobné, že se při ostrých zatáčkách sklouznete. Také se zvyšuje riziko aquaplaningu. Z tohoto důvodu je důležité vědět, kdy dosáhnete prahu 4 mm. Pravda je, že jediný způsob, jak zjistit, kdy dosáhnete prahu, je změřit hloubku vzorku, což je nejjednodušší, když zatlačíte minci do drážek a změříte, jak daleko by bylo možné vložit.

Jakmile si všimnete, že jste dosáhli prahu, je čas jet do pneuservisu a koupit si novou sadu pneumatik. Pneuservis bude často schopen vyměnit pneumatiky, abyste mohli odjet s novou sadou pneumatik a zajistí, že staré pneumatiky budou recyklovány, takže se nemusíte starat o zbavení se pneumatik staré. Kvalitní pneumatiky mají tendenci vydržet déle, protože často mají nízký valivý odpor. Nízký valivý odpor znamená nízké opotřebení pneumatik a nízkou spotřebu paliva, takže při jízdě oproti pneumatikám, které by mohly být levnější při nákupu, ušetříte peníze.

Pneumatiky byste také měli vyměnit, pokud byly poškozené. To by mělo být provedeno okamžitě. Některé pneumatiky mohou být opraveny, ale vždy je nechte opravit v profesionálním servisu pneumatik a nechte je potvrdit, že pneumatiky jsou s nimi stále bezpečné. Pokud ne, budete si muset koupit novou nebo v některých případech ojetou pneumatiku.

Další informace o pneumatikách naleznete na: Nokain Tyres

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Které pneumatiky můžete použít během zimní sezóny

Důležité Vlastnosti Zimních Pneumatik